"Het is niet schattig als je een kinderstem nadoet”

1 september 2015
“Geen idee wat irritanter is: ouders die elke idiote kinderuitspraak filosofisch vinden, of het stemmetje dat ze gebruiken om het na te doen.” schreef Katrijn Van Bouwel op Twitter. Daar willen we meer over weten. Katrijn krijgt dus de minuut van Hautekiet.

De minuut van Katrijn:

Het is op zich al strontvervelend, mensen die elke domme uitspraak van hun kind pure filosofie vinden, terwijl die gewoon het gevolg zijn van een gebrekkige taalontwikkeling of van het feit dat kinderen nu eenmaal nog niet mee zijn met kantiaanse categoriëen. Dat tot daaraan toe. Maar zo mogelijk NOG irritanter dan het de inhoud, is de vorm van het meedelen.

Om één of andere reden gaan mensen bij het vertellen over hun kinders in gedegenereerde modus. ‘ik eet graag een bammetje met eps. Waarom O waarom moet dat op zo’n volstrekt idiote kindertoon gezegd worden? Als mensen hun kind willen nadoen, ga ik ervan uit dat die als een kind klinkt

Als je vertelt wat je baas zei, doe je ook zijn zware stem en accent niet na? Het is NIET schattig als je een kinderstem nadoet, het is gewoon raar en sociaal onwenselijk. De regel is: ofwel doet ge iedereen zijn stem na - ook de bakker, ook uw lief, ook uw baas ofwel niemand ofwel spreek ik u vanaf nu alleen nog aan in kinderstem. Als straf.

Afgespjoken?