"Het is niet vijf voor twaalf, niet vijf na twaalf. Onze sector is van de klok gevallen."

18 augustus 2020
Radio 1
"Geef de cultuursector terug perspectief!" vragen Mike Naert (Het Depot) en muzikant Tom Kestens. Volgens hen is de situatie ernstig en hoogdringend.

Mike Naert is algemeen directeur van concertzaal 'Het Depot' in Leuven. Hij maakt samen met Tom Kestens deel uit van de crisiscel voor de cultuursector. Vandaag zit de crisiscel samen met minister voor Cultuur Jan Jambon.

Eerder vandaag liet concertzaal 'De Roma' weten dat ze de deuren dit jaar gesloten zullen houden om te kunnen overleven. Voor Mike Naert van concertzaal Het Depot is dit een bevestiging van hoe ernstig en hoogdringend de situatie is. "Het is niet vijf voor twaalf, niet vijf na twaalf. Onze sector is van de klok gevallen", zegt hij in 'De zomer van'.

"We moeten heel snel overgaan naar een integraal relanceplan. We moeten de sector terug perspectief kunnen geven" geeft hij ook aan.

Afstappen van de absolute cijfers

Eén van de voorstellen van de crisiscel is om het maximum aantal bezoekers van een zaal anders te gaan berkenen. “We gaan het pleidooi doen om af te stappen van de absolute cijfers", zegt Tom Kestens in 'De Ochtend'. Het is volgens hem niet logisch dat een zaal zoals het Sportpaleis, met veel oppervlakte, maar 100 mensen kan ontvangen.

Bekijk de gesprekken met Mike Naert en Tom Kestens:

Lees ook: