"Het nieuwe werken blijft een uitzondering. En het wordt er niet beter op, integendeel"

21 september 2016
Ferdi Claes, hr-manager bij IT-bedrijf CTG voerde enkele jaren geleden een radicaal nieuwe manier van werken in. En met succes. Ook Frank Van Massenhove, hoofd van de FOD Sociale Zekerheid, staat bekend om zijn vernieuwende aanpak. Helaas blijken ze nog altijd te roepen in een woestijn.

IT-bedrijf CTG introduceerde vier jaar geleden het concept 'Huis van het werkvermogen' , zeg maar een samenvatting van al wat belangrijk is om lang en zinvol te werken. Fundament van dat 'huis' is gezondheid, want alleen gezonde medewerkers presteren goed. En gezonde werknemers krijg je door flexibel om te springen met werkuren en overwerk zo goed als totaal te beperken. 'Meer is meer' is nooit aan de orde geweest bij het bedrijf van Ferdi Claes en dat loont. 

Frank Van Massenhove knikt goedkeurend bij deze aanpak: "Als je mensen uitperst krijg je minder resulaten. Als je aan wie 100 kan, 120 vraagt, dan krijg je 70." Helaas blijft een bedrijf als CTG een uitzondering, het nieuwe werken is nog lang niet doorgebroken. "Integendeel, het gaat zelfs opnieuw de verkeerde kant op", zegt Van Massenhove, "uit onderzoek blijkt dat slechts 17% van alle werknemers gelukkig is met zijn job. Een ramp! "

"Ik hoor ceo's wel praten over dat nieuwe werken maar ze pakken het nog altijd - of opnieuw - op de oude manier aan. Ik heb de indruk dat de tough guys helemaal terug zijn. Bedrijven kiezen dus de verkeerde ceo's, terwijl ze net succesvoller zouden zijn door het over een andere boeg te gooien. Toen ik zelf solliciteerde als ceo heb ik moeten liegen als de beste. Als ik had verteld dat ik ging werken zoals ik nu doe, zou ik deze job nooit gekregen hebben."

Van Massenhove krijgt zelf veel lof voor zijn aanpak bij de FOD Sociale Zekerheid. In het buitenland dan toch. "Onze minister van werk heb ik nog nooit gezien."