"Via het project 'Aan de slag' hebben we geleerd welke beroepen er nodig zijn in een bedrijf"

23 februari 2017
Met hun project "Aan de slag" gaan leerlingen van het vijfde leerjaar uit Retie letterlijk aan de slag door zélf een groot evenement te organiseren op school. De leerlingen ontdekten daarbij hun eigen talenten en deden ervaring op in drie lokale bedrijven.

Wij zijn leerlingen van het 5de leerjaar van de school TrapOp in Retie.

We hebben twee weken heel hard gewerkt aan een project ‘Aan de slag’. We hebben geleerd welke beroepen er allemaal nodig zijn in een bedrijf.

Dit deden we samen met 3 Retiese topbedrijven. We werkten samen met B-token, Orakel en Segers interieur.

Het hele vijfde leerjaar werd in 9 groepjes verdeeld. We mochten niet zomaar kiezen, maar werden verdeeld op basis van onze talenten.

Wij zijn het groepje communicatie. Wij maakten een persbericht en keken via welke media de bedrijven communiceren. Nu we op de radio zijn is onze opdracht zeker geslaagd!

Andere groepjes ontworpen infobandjes voor de infoavond die we vanavond zelf organiseren, maakten windrozen, ontworpen fietsvlaggetjes, bestelden het podium, regelden de geldzaken en nog veel meer.

In het begin werkten we in kantoren samen met héél veel ouders. Later gingen we zelfs op bedrijfsbezoek in de drie bedrijven.

Deze avond sluiten we ons project af met een infoavond voor onze ouders. Wij willen nog graag alle helpers bedanken!
 

Radio 1 Select