"Is het te veel gevraagd om mijn belastinggeld te gebruiken voor het bijbrengen van een correcte uitspraak?"

3 mei 2018
Moeten leerkrachten algemeen Nederlands spreken? Volgens Johan Boon wel. Hij ergerde zich vorige week blauw aan een leerkracht die hij op de radio in het algemeen Aantwaarps bezig hoorde. Johan claimde de minuut van 'Hautekiet'.

Onlangs hoorde ik een leerkracht aan het gesproken woord in uw programma, en hij had het over het al dan niet geven van punten bij toetsen of examens.

Ik wil het niet hebben over mogelijke verpampering van de scholieren, wat hen niet per se helpt in de school van het leven.

Ik wil het hebben over de A van Antwerpen van die leerkracht, die iedereen op de parking ongetwijfeld moet zijn opgevallen.

Een deel van wat ik maandelijks fiscaal afdraag aan de Vlaamse overheid wordt aangewend voor het betalen van leerkrachten die de kinderen van ons volk leren ‘spreken’. Is het dan van mijnentwege teveel gevraagd dat dit geld – mijn geld dus – wordt gebruikt voor het bijbrengen van een correcte uitspraak ?

Ik ben bijgevolg voor het invoeren van een examen dictie voor leerkrachten, en wel op punten. Men kan dus niet slagen voor dat examen, wat inderdaad betekent dat men minder haalt dan 5 punten op 10.

Dank u wel voor uw luisterend oor.