"Het was een gouden kans om eindelijk opnieuw te kunnen acteren"

21 februari 2019
© Radio 1
Vanaf zondagavond spreken we af in Limburg, voor de nieuwe fictiereeks van Eén: 'Undercover'. Het is de terugkeer van Tom Waes als acteur.

De Belgische Federale Politie belandt op het spoor van één van ’s werelds grootste XTC-netwerken, dat al jaren onder de radar opereert. Aan het hoofd staat de Nederlander Ferry Bouman. Een man die ondanks zijn fortuin zijn tijd het liefst doorbrengt in een eenvoudige chalet op de volkse camping naast zijn villa. De Belgische en Nederlandse politiediensten slaan de handen in elkaar om hem te klissen. Ze installeren hun twee beste undercoveragenten, Belg Bob Lemmens (Tom Waes) en Nederlandse Kim De Rooij (Anna Drijver) als kamperend echtpaar in een chalet dicht bij Ferry en zijn vrouw Danielle Bouman.

"De kans bood zich aan en het is een fantastisch verhaal". Nee, presentator Tom Waes moest niet lang nadenken toen men hem rol van Bob Lemmens aanbood in 'Undercover', zo vertelt hij in 'De Ochtend'. "Het was een gouden kans."

"Wat bezielt iedereen?"

Opvallend: zijn Nederlandse collega Anna Drijver kende Waes nauwelijks voor ze begonnen met filmen. Al had ze 'Reizen Waes' al wel eens op de televisie "zien voorbijkomen". "Ik heb hem gewoon gezien als een collega. Maar ik merkte aan de figuranten dat hij een bijzonder status heeft: 'Dat is de Waes! Dat is de Waes'. Dan dacht ik: hè, wat bezielt iedereen?"

Waes en Drijver zijn alvast laaiend enthousiast over de nieuwe serie, zo blijkt uit hun passage in 'De Ochtend'. "Als je kijkt, wil je meteen doorkijken. Dan kan je niet stoppen."

Bekijk de video:

Anna Drijver en Tom Waes

Lees ook: