"Het wordt tijd dat voetbaljournalisten iets minder hijgerig gaan doen over de Belgische competitie"

25 januari 2016
Voor VRT-collega Bram Vandeputte is voetbal de belangrijkste bijzaak ter wereld. Maar het wordt wel tijd dat voetbaljournalisten iets minder hijgerig gaan doen over de Belgische competitie, vindt hij.

"Tegenwoordig is elke topper een Clásico een topper geworden", vertelde Frank Raes aan Knack. VRT-collega Bram Vandeputte treedt hem bij.

 

"Tegenwoordig is elke topper een 'clasico' geworden. Er bestaat maar één clasico en dat is Barcelona-Real Madrid." https://t.co/EKw2qalE8r

— Bram Vandeputte (@Bram_VDP) January 25, 2016

 

Bram kreeg 'de minuut' van Hautekiet:

Voetbal is de belangrijkste bijzaak ter wereld, ook voor mij. Maar als zelfs Frank Raes vindt dat het spelletje te veel wordt opgepompt, dan denk ik toch ook dat het eens tijd wordt dat voetbaljournalisten iets minder hijgerig gaan doen over de Belgische competitie.

Sinds een paar jaar lijkt het wel elke week Super Sunday, of wordt er altijd wel ergens een slag om Vlaanderen, een ‘Clasico’, gespeeld.

Waarom moet een derby tussen Waasland-Beveren en Lokeren plots de allure krijgen van een Spaanse topaffiche? Dat is nergens voor nodig.

Ik mag er trouwens niet aan denken dat Victor Valdés, vroeger bij Barcelona, en straks bij Standard onder de lat, straks geconfronteerd wordt met het overmatig gebruik van de term ‘Clasico’ en alle regionale afgeleiden in ons land.

Er bestaat namelijk maar één echte Clasico, en dat is Barcelona-Madrid. Al de rest is klein bier. Zeker in onze pintjesliga.

 

Foto via Flickr.com