Is het zo moeilijk om te sporten met je regels?

21 januari 2015
Is het zo moeilijk om te sporten met je regels?
De Britse tennister Heather Watson verloor gisteren al in de eerste ronde van de Australian Open. Ze verloor met 6-4 6-0 tegen de Bulgaarse Tsvetana Pironkova.

Achteraf mocht ze haar vroege nederlaag uitleggen aan BBC Sport en in dat interview zegt ze dat het ligt aan ‘girl things’.

Ze zegt het dus niet letterlijk, dat ze last had van haar menstruatie tijdens de wedstrijd, maar we kunnen het er wel uit opmaken. Tijdens de match was Watson misselijk, ze had ook last van een wazig zicht en een ijl gevoel in het hoofd.

Opmerkelijke reactie nadien, van oud-tennister Annabel Croft, die het dan weer heeft over ‘women’s monthly issues’. Croft zegt dat het nog steeds taboe om over je maandelijkse ongemakken te praten in de sportwereld.

Wij lieten onze meest empathische mannelijke collega - wie anders dan Ward Bogaert - bellen naar enkele Vlaamse sportvrouwen, of ze dat konden begrijpen, dat Heather Watson er zoveel last van had. Hij kreeg Tia Hellebaut, Sabine Appelmans en Dominique Monami aan de lijn.