Het is zover: Trump wil aan de bouw van de muur met Mexico beginnen

25 januari 2017
De Amerikaanse president heeft op Twitter aangekondigd dat hij aan de bouw van de muur met Mexico wil beginnen. "Morgen hebben we een grote dag voor de boeg voor onze nationale veiligheid", twittert hij. "We gaan onder meer de muur bouwen."

Vandaag is een belangrijke dag voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten, volgens Trump op zijn favoriete sociaal medium.

 

De bouw van een muur op de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico is een van zijn grootste campagnebeloftes. De muur moet illegale migratie aan banden leggen. Het is niet duidelijk of en hoe hij Mexico wil laten betalen voor de bouw ervan, iets waar hij in het verleden nochtans steeds op aandrong.

In zijn Twitterbericht laat hij uitschijnen dat er nog andere beslissingen over de nationale veiligheid op til zijn. Mogelijk verwijst hij hiermee naar de officiële benoeming van zijn minister van Binnenlandse Veiligheid, de voormalige marinegeneraal John Kelly. In Congreskringen is bovendien te horen dat hij een dezer een tijdelijke ban op vluchtelingen plant en de komende maanden geen visa meer wil uitreiken aan mensen uit Syrië en zes andere landen uit het Midden-Oosten.