Heterovrouwen bestaan niet

6 november 2015
Ben jij een vrouw? En denk je dat je hetero bent? Dat heb je dan verkeerd gedacht! Een nieuwe Britse studie, uitgevoerd aan de universiteit van Essex, wijst immers uit dat er nauwelijks of geen heterovrouwen bestaan.

345 vrouwen werden in een proefruimte blootgesteld aan video's van naakte mannen, maar ook filmpjes van naakte vrouwen. Ondertussen werd hun gedrag gemeten en werd er gekeken naar mogelijke hartslagversnelling en pupilverwijding.

En wat blijkt: 82 procent van de vrouwen geraakte opgewonden door beelden van beide geslachten. Vrouwen die zich dus in het openbaar als hetero voordoen, raakten in het onderzoek ook opgewonden van beelden van mooie blote vrouwen.

Hoewel veel vrouwen zichzelf als hetero omschrijven, toont het onderzoek aan dat ze qua opgewondenheid ofwel biseksueel zijn, ofwel lesbisch, maar nooit hetero.

Dat zegt hoofdonderzoeker Dr. Gerulf Rieger. Hij concludeerde ten slotte dat het onderzoek aantoont dat hoe vrouwen zich in het openbaar voordoen niets zegt over hun seksuele voorkeur.

Foto © Pixabay