Hey, hey, Robert Cray!

17 oktober 2016
Robert Cray
Robert Cray (Columbus, Georgia, 1953) werd muzikaal groot in de blues revival van de jaren 1980. Rond zijn twintigste had Cray zijn eigen blueshelden Muddy Waters en Albert Collins live aan het werk gezien en stond de man zelf op de podia van de grote clubs en festivals.

Robert Cray maakte in zijn topjaren steevast zijn verschijning op de bluesfestivals (o.m. Blues Peer) en ook op de rockfestivals van de jaren 1980 (Torhout-Werchter). Vanaf die tijd had Cray regelmatig radiohits: Right Next Door, Don't Be Afraid of the Dark, Smoking Gun en I Guess I Showed Her. De laatste jaren is zijn output ietwat verminderd, maar in het Europese clubcircuit blijft de man regelmatig opduiken.

Cray is er nu 64 en in zijn huidige live band zitten opnieuw een paar muzikanten uit zijn begindagen. O.m met bassist Richard Cousins speelt Cray al sinds zijn tienerjaren samen: de bassist en de zanger-gitarist delen samen ook een passie voor oude vinylplaten. Een gesprek over zalen en toeren, over soul, blues en jazz.

Radio 1 Select