Hitlers drugs

13 april 2011

Uit militaire archieven blijkt dat Duitse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog massaal drugs toegediend. Maar liefst 200 miljoen dosissen Pervitin werden uitgedeeld tegen de honger en de kou, en om het uithoudingsvermogen en de strijdbaarheid op peil te houden.

Volgens een onderzoeker van de Duitse artsenvereniging werd de blitzkrieg gevochten op Pervitin. 'De achterliggende gedachte was om gewone soldaten, matrozen en vliegeniers om te vormen tot machines die bovenmenselijke prestaties leveren konden.'

In januari 1942 kregen vijfhonderd Duitse soldaten Pervitin toegediend toen ze - ingesloten door de Russen in een temperatuur van -30°C - beslisten om zich er letterlijk bij neer te leggen. In plaats van een gewisse dood tegemoet te lopen. Na een half uur hernamen ze hun mars, naar verluidt "een stuk opgewekter en alerter".

Pervitin kennen we tegenwoordig onder de naam crystal meth of methamfetamine, een drug die veel sterker en giftiger is dan gewone amfetamine. Google afbeeldingen van crystal meth en huiver.

Later ontwikkelden de nazi's een op cocaïne gebaseerde drug die de codenaam D-IX meekreeg. D-IX werd eerst getest op gevangenen van het concentratiekamp Sachsenhausen. Gepakt met een rugzak van 20 kilo, marcheerden die 100 kilometer zonder te rusten. Plannen om de drug massaal onder de troepen te verdelen werden na D-Day opgeborgen.

Herinner u dat Hitler het arische ras zuiver en gezond wilde houden, en in die Körperkultur pasten geen ondeugdelijke substanties als alcohol en tabak.

Lees en beluister ook: