Hoe als gescheiden ouders de feestdagen doorkomen?

17 december 2016
kerststal
De feestdagen komen eraan. Vaak zijn het feesten in familiekring, maar voor gescheiden koppels met kinderen zorgt deze periode voor meer spanning en stress. Kerstmis zonder de kinderen moeten vieren, is niet fijn. En ook voor de kinderen zelf is het een onrustige tijd.

Eric De Corte is erkend scheidingsbemiddelaar, en merkt dat koppels die aan het scheiden zijn toch wel nood hebben aan duidelijkheid, die er niet altijd is, en dat geeft bijkomende stress voor ouders en kinderen.

"Deze kerstperiode brengt heel wat mee voor de ouders en de kinderen: Hoe breng ik de tijd door als de kinderen niet bij mij zijn, zijn ze bij mij of niet, en wat betekent dit voor de ander als ze bij mij zijn."

Nochtans kent De Corte ook uitzonderlijke gevallen waar het ook goed kan verlopen, als de scheidingsperiode mooi werd afgesloten, waar nieuwe partners ook aanwezig zijn op een gezamenlijk feest, een communie, en zelfs met Kerstmis.

Een planning maken voor de feestdagen is heel belangrijk. " Een duidelijk schema kan spanningen wegnemen, en de wisselmomenten soepel laten verlopen. Afspraken worden initieel gemaakt tijdens een scheiding, maar in de loop van het jaar kunnen flexibele afspraken gemaakt worden."

Mensen moeten bereid zijn met elkaar te praten

 

Deze en nog meer tips heeft Eric De Corte verzameld in zijn blog.