Hoe beleefde onze koerskijker Zouzou Ben Chikha Luik-Bastenaken-Luik?

27 april 2015
We zitten volop in het wielerseizoen! Onze koerskijker, Zouzou Ben Chikha, kijkt aandachtig naar elke wedstrijd en komt regelmatig vertellen over wat hem zoal opgevallen is in de koers.

Zouzou Ben Chikha is theatermaker bij Action Zoo Humain én fervent wielertoerist.

Hij bombardeerde zichzelf ondertussen ook al tot de Vlaamse peter van de wielerploeg MTM Qhubeka. Vooral de Algerijn Youcef Reguigui draagt zijn voorkeur weg.

Hij combineerde beide passies in het theaterstuk ‘Flandrien’, samen met Wim Willaert, Mourade Zeguendi en Tom Vermei. Voor wie hen nog aan het werk wil zien; ze spelen de vier laatste dagen van de Gentse Feesten in het Arca Theater.

Hij is de vaste 'koerskijker' van De Bende van Annemie. Hij is - en we drukken ons zacht uit - zót van de koers. Of, om het in zijn eigen woorden te zeggen: "Ik ben al sinds september aan het wachten op de koers!"

 

Maandag 2 maart:

Dit weekend konden wielerfans hun hartje ophalen aan de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne.

 

Maandag 23 maart:

Zondag zat mening wielerfanaat aan het scherm gekluisterd voor de eerste echte wielerklassieker van het jaar: Milaan-San Remo.

 

Dinsdag 7 april:

We keken met z'n allen naar De Ronde van Vlaanderen, afgelopen zondag. Zouzou deed dat op een voor hem ongebruikelijke manier: vanuit een VIP-tent in Zwevegem.

Zouzou blijft ook de strapatsen van de Algerijnse renner Youcef Reguigui volgen. En hij doet meteen een belofte: "Als Reguigui ooit de Ronde van Vlaanderen wint, dan open ik een fietswinkel in Tunesië!"

Hij stuurde ons ook een sfeerfoto vanuit de VIP-tent:

foto © VRT - Radio 1

 

Maandag 13 april:

Zouzou keek naar Parijs-Roubaix vanuit het Gentse café Misterioso. Hier leerde hij de liefde voor het wielrennen kennen dankzij uitbater en ex-renner Didier. Veel jonge renners keken met hem mee.

Hij heeft zelfs een plan om nieuw wielertalent te vinden! Volgens Zouzou zullen nieuwe 'Boonens' misschien Fellaini heten, of Nacer of Januzaj. Met deze nieuwe wielerhelden gaan we echt ALLEMAAL achter onze coureurs staan. En aangezien we in Vlaanderen goed zijn in nieuwe tv-formats bedenken, waarom beginnen we dan niet met Belgium's Got Tempo? "Als Reguigui niet in de jury kan zitten, wil ik het wel doen." aldus Zouzou.


Maandag 20 april:

De Amstel Gold Race zorgde zondag voor een fijne namiddag in de Vlaamse huiskamers. Zo ook bij Zouzou, al keek hij in zijn tuin, "dankzij de moderne techniek genaamd wifi".

Maandag 27 april:

Koerskijker Zouzou beleefde Luik-Bastenaken-Luik ter plekke. Hij kon kijken bij een vriend die in Luik woont.

Hij maakt ook een balans op van het voorjaar en eindigt met een tip voor zijn favoriete ploeg MTM Qhubeka: "De baseline voor de truitjes van volgend jaar: United Colors of Peloton".