Hoe bespreek jij 'zware' thema's met je kinderen?

7 november 2016
Maandag gaat Generatie K van start, een nieuw Ketnet-programma dat kinderen wil doen nadenken over morele waarden en kinderrechten. Want heel wat van de thema's die aan bod komen, worden waarschijnlijk niet elke dag op de speelplaats besproken.

Generatie K schuwt de 'zware' thema's niet. Zo zijn er afleveringen over pesten en stelen, maar even goed over kansarmoede, autisme en jonge mantelzorgers. Het programma wil kinderen inspireren en stimuleren om na te denken over hun eigen rechten en die van anderen, en hen aanzetten om daar ook voor op te komen. Het is de bedoeling dat kinderen en hun ouders er samen naar kijken, om zo deze thema's wat meer bespreekbaar te maken. Die ouders weten immers vaak niet wat te doen als hun kinderen met vragen zitten over bijvoorbeeld vluchtelingen, scheidingen, kansarmoede, jonge mantelzorgers of autisme. 

Generatie K kan je vanaf maandag 7 november bekijken op Ketnet. Korte afleveringen (10’) van maandag tot donderdag om 17.35 u en een langere aflevering (25’) op zaterdag om 9.50 u.

 

Oproep

  • Stellen jouw kinderen soms vragen over 'zware' thema's? Hoe ga je daar mee om?
  • Vind je het belangrijk dat er ook kinderprogramma's over bijvoorbeeld kansarmoede, scheidingen en/of vluchtelingen zijn? 

 

Wil je anoniem iets kwijt of mogen wij je bellen tijdens onze uitzending? Mail je reactie (met je telefoonnummer) naar hautekiet@radio1.be.