Hoe de Braziliaanse Mariana de wedstrijd beleefde? "Thibaut Courtois is man van het jaar in het voetbal"

7 juli 2018
De Braziliaanse Mariana woont en werkt al 15 jaar in Brussel. Gisterenavond wist ze aanvankelijk nog niet voor wie te supporteren, maar vandaag weet ze dat wel. "Het WK is nog niet gedaan! Mijn outfit van de Rode Duivels ligt al klaar!"

"Brazilië is mijn geboorteland, maar ik voel me na zoveel jaar ook Belg", had Mariana voor de wedstrijd gezegd. 

Brazilië is mijn geboorteland, maar ik voel me na zoveel jaar ook Belg

Hoe zij de wedstrijd uiteindelijk beleefde? Toch met gemengde gevoelens. "Als je Brazilië die ene goal ziet maken, hoop je gauw op die tweede. Maar als ik nadien al dat feest zag en al die verschillende nationaliteiten samen vieren, dat was fantastisch. Ik zag mijn Belgische vrienden zo supporteren en schreeuwen van geluk, daar word je ook blij van."

Fair play

Ook de familie in haar thuisland vond de Belgische overwinning verdiend. "Brazilianen kunnen hard zijn voor hun ploeg. Ze hebben goed gespeeld, maar België was genoeg gemotiveerd en hebben tactisch sterk gespeeld. Thibaut Courtois is man van het jaar in het voetbal, wat mij betreft." 

Het blijft sport. Ik pleit daarom voor een wereld met meer voetbalgevoel en minder ruzie

Het was een heel eerlijke wedstrijd, vindt ze verder. "België kan zeker rekenen op sympathie van de Brazilianen. Ik zie het aan berichten van mijn vrienden, die gaan nu 100 procent voor België supporteren. Braziliaanse supporters kunnen fanatiek zijn, maar hebben ook veel respect. Zo moet het zijn. Het blijft sport. Ik pleit daarom voor een wereld met meer voetbalgevoel en minder ruzie."

Lees ook