Hoe fulltime werken combineren met een gezin? Tips voor Sofie

23 mei 2013
Sofie Verschueren werkt bij Radio Nostalgie. Deze week schreef ze op haar blog Sofinesse een lange brief aan Minister van Werk Monica De Coninck. Over hoe moeilijk zij het vindt haar werk bij Nostalgie te combineren de zorg voor haar gezin, en meer bepaald haar 11 maanden oude zoontje.

Sofie en haar vriend werken allebei fulltime. Het valt hen heel zwaar om alles gebolwerkt te krijgen. Dit schreef ze op haar blog:

Geachte Minister Monica De Coninck,

Ik begrijp uw oproep aan alle vrouwen om heel goed na te denken alvorens deeltijds of helemaal niet meer te gaan werken. U zegt dat allemaal om ons te beschermen. Want minder werken, tast ons pensioen aan. Maar mevrouw Deconinck, u maakt mij bang en onzeker. En ik zou vooral van u graag weten, hoe ik dat dan precies allemaal moet doen.

(...) Hoe ik 21 dagen verlof moet rijmen met een kind? Hoe ik mijn schuldgevoel kan afbouwen? Want ik zou eigenlijk veel vaker bij mijn kind willen zijn, maar ik durf dat niet.

(...) Grootouders, hoor ik u denken. Maar wij hebben geen kinderen op de wereld gezet om hen met de zorg te belasten (hoe zot ze er ook van zijn), ze wonen te ver en bovendien moet iedereen langer werken. Onze ouders zijn dus allevier nog actief op de arbeidsmarkt.

...

Lees de volledige brief van Sofie op Sofinesse.be

De brief werd ondertussen ook gepubliceerd in Knack als opiniestuk en volop gedeeld en besproken via de sociale media.

Hoe moet Sofie het fulltime werken combineren met een gezin? Hautekiet verzamelt tips bij andere radiopresentatrices: Ann Reymen, Iris Van Hoof, Annemie Tweepenninckx, Ayco Duyster en Sara Van Boxstael.

Ook tv-collega Annelies Van Herck reageert.

Het forum is afgesloten. Wil je nog reageren? Mail dan naar hautekiet@radio1.be

Radio 1 Select