Hoe gezond en gevarieerd is het eten in ziekenhuizen?

11 maart 2016
Heb je fotograaf Tony Le Duc afgelopen zondag in Touché gehoord? Hij vertelde over zijn ziekenhuisopname vorig jaar, en over hoe het eten in het ziekenhuis absoluut niet in orde was. "Je bent in een ziekenhuis om te herstellen en men geeft dan eten waarvan je helemaal niet herstelt." Herkenbaar?

Tony Le Duc is duidelijk niet te spreken over wat er op het menu stond toen hij in het ziekenhuis lag. 

Altijd een hele grote hoop patatten, een stuk afgekookte vis met dan een saus overheen die gebonden was met het kooksel waar de vis in gelegen had en plat gekookte groenten. En dag na dag bijna hetzelfde

Hij klaagde bij artsen en verpleegsters en deed navraag bij de diëtiste van het ziekenhuis, maar die had naar eigen zeggen "geen zeggingskracht over het menu". 

REAGEER

Wat stond er op het menu toen jij in het ziekenhuis lag? Vind je de voorgeschotelde menu’s doorgaans lekker en gezond? Voldoende aantrekkelijk en voedzaam, of net niet? Good and bad practices welkom!

Foto © Quinn Dombrowski

Het forum is afgesloten. Wil je nog reageren? Mail dan naar hautekiet@radio1.be.