Hoe gezond ontbijten jouw kinderen?

13 september 2016
Slechts 7% van de Vlaamse kinderen eet dagelijks groenten en fruit. 20% drinkt dagelijks frisdranken. (Foto: Getty Images)
De helft van de Vlaamse kinderen vertrekt wel eens naar school zonder ontbijt. Een op vijf ouders geeft aan vaak een snack mee te geven ter vervanging van een ontbijt. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van iVox in opdracht van Lidl. Tegelijkertijd zijn de cijfers van kinderen die met obesitas te kampen krijgen in stijgende lijn. Is er een verband tussen de twee?

Vorige week lanceerde Minister Vandeurzen een campagne voor ouders om hun kinderen goede eetgewoontes bij te brengen.

Om ouders van hun voorbeeldrol bewust te maken, ontwikkelde het VIGeZ met steun van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen een sensibiliseringcampagne. Rode draad doorheen de campagne is www.gezondopvoeden.be, een website voor ouders van kinderen en jongeren van 2 tot 18 jaar met info en tips over hoe ze hun kinderen gezonde leefgewoonten kunnen aanleren.

Tom Helsen zorgde voor het campagnelied:

Oproep

  • Kinderen aanleren dat je gezond moet eten: taak van de ouders, de school of de overheid?
  • Overkomt het jou ook wel eens dat je kinderen door de ochtendlijke rush zonder ontbijt naar school vertrekken? Dan maar een stuk fruit of koek voor onderweg of als ze aangekomen zijn?
  • En voert jouw school een gezondevoedingbeleid? 

Wil je je eigen ontbijtprofiel testen? Surf naar www.groteontbijtensnacktest.be.

Hautekiet gezond ontbijt deel 1 13/9/2016
Hautekiet gezond ontbijt deel 2 13/9/2016