Hoe heeft een gezondheidsconsulent jou al geholpen?

4 mei 2015
"Advies van een gezondheids- of voedingsconsulent kan uw gezondheid schaden." Dat lazen we vorige week in wetenschapstijdschrift Eos. "Veel consulenten spelen in op de gezondheidshype, maar dat is lang niet altijd een goede zaak."

Klassieke diëtisten volgen een hogeschoolopleiding gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Consulenten kunnen een opleiding volgen bij talloze privéscholen die doceren in ontelbaar veel verschillende filosofieën, die ene al wetenschappelijker dan de andere.

"Niet zelden worden inzichten gedoceerd die in strijd zijn met de voedingswetenschap. En wie zo'n cursus wil volgen, kan dat bovendien vaak met financiële steun van de overheid doen", schrijft Eos nog.

 

 

Dieter De Cleene van Eos en voedingsexpert Patrick Mullie reageren.

REAGEER!

Ben jij al goed geholpen door gezondheidsconsulenten of waren er ook die je adviezen gaven (dieettips, voedingstips,...) waar je aan twijfelde?
 
Heb jij een opleiding voedings- of gezondheidsconsulent gevolgd aan een privé-instelling? Was die wetenschappelijk verantwoord of zijn er vraagtekens te zetten bij sommige van die opleidingen?

Infographic © Eos

Radio 1 Select