Hoe het Gents onderwijs zo inclusief mogelijk maken?

3 oktober 2018
© Belga
'De Wereld Vandaag' trekt naar Gent vandaag, de tweede grootste stad in Vlaanderen. Het is dus een stad waar er nogal wat kinderen op de schoolbanken zitten. En om al die kinderen mee te krijgen op school, is er nog wat werk aan de winkel. Tips of vragen voor politici Anneleen Van Bossuyt (N-VA) en Mieke Van Hecke (CD&V)? Die zijn welkom!

Vanavond kan je kijken naar de grote lokale verkiezingsdebatten. ‘De Wereld Vandaag’ warmt op met Anneleen Van Bossuyt (N-VA) en Mieke Van Hecke (CD&V).

Gent behoort tot de koplopers van steden waar het meest leerlingen achterop lopen in hun schoolcarrière. Ook de kansarmoede in het onderwijs in Gent, is dubbel zo hoog als gemiddeld in Vlaanderen.

Hoe maak je onderwijs zo inclusief mogelijk voor iedereen? Welke talen bied je best aan op school? Enkel Nederlands? Of mag de thuistaal ook?

Stof voor discussie.

(lees verder onder de foto)

undefined

Volg ook de andere debatten in 'De Wereld Vandaag':

Luister tussen 18 uur en 19 uur:

Donderdag 4 oktober, Hasselt: Nadja Vananroye (CD&V) – Steven Vandeput (N-VA)

Vrijdag 5 oktober, Antwerpen: Philippe De Backer (Open VLD) - Filip Dewinter (Vlaams Belang)

Livestream 'De grote lokale verkiezingsdebatten':

Elke dag deze week organiseren Knack en Radio 1 in de Vlaamse studentensteden een debat naar aanloop van de lokale verkiezingen 14 oktober.

Je kan de grote lokale verkiezingsdebatten meevolgen via de livestream van vrtnws.be. De uitzendingen beginnen telkens om 19 uur. (Behalve in Gent, daar is het 20 uur)

Meer info vind je op acties.knack.be

Lees ook: