Hoe jaloers ben jij?

27 september 2016
Een beetje jaloezie is normaal in een relatie. Het is een teken dat je de ander niet kwijt wil. Maar soms loopt het de spuigaten uit. Daarom is er een nieuwe campagne over jaloezie. En ook een test.

Vrouwenorganisaties Zij-kant, VIVA-SVV & de Beweging tegen Geweld - vzw Zijn lanceren deze week een campagne om jaloezie onder de aandacht te brengen.

"En zo’n grootse campagne is nodig", zegt Vera Claes van Zij-kant in De Ochtend. “Uit een relatietest van vorig jaar hebben we immers gemerkt dat koppels vaak jaloers zijn. 35 procent gaf toen bijvoorbeeld toe dat zij de sms-jes en e-mails van hun partner lezen. 10 procent gaat zelfs nooit iets drinken met iemand anders omdat de partner dat niet OK vindt.”

Daarom de test: http://jaloezietest.horenzienenpraten.be/

En het filmpje:

De campagne richt zich vooral op jongeren. Want zij zien jaloezie als een vorm van oprechte verliefdheid. En dat beeld klopt niet.

“We maken trouwens onderscheid tussen verschillende vormen van jaloezie” zegt Claes ook nog. “Als je je partner haar ex vurig ziet omarmen is het normaal dat je je wat zorgen maakt.”