Hoe kan profiling op een "correcte" manier gebeuren?

3 mei 2016
Er lijkt een oplossing in de maak voor de vertragingen op de luchthaven van Zaventem. Gisteren leidde de extra controles tot vertragingen van drie uur. Nu ligt er een voorstel op tafel om de screening te laten gebeuren via een soort “profiling”.Die profiling gebeurt op basis van heel veel parameters. Het gaat over veel meer dan het uiterlijk. Maar dit vraagt de inzet van moderne technologische middelen.Vanmiddag is er overleg tussen de luchthavenpolitie en binnenlandse zaken over de haalbaarheid van die selectieve screening.

Er lijkt een oplossing in de maak voor de vertragingen op de luchthaven van Zaventem. Gisteren leidde de extra controles tot vertragingen van drie uur. Nu ligt er een voorstel op tafel om de screening te laten gebeuren via een soort “profiling”.

Die profiling gebeurt op basis van heel veel parameters. Het gaat over veel meer dan het uiterlijk. Maar dit vraagt de inzet van moderne technologische middelen.

Vanmiddag is er overleg tussen de luchthavenpolitie en binnenlandse zaken over de haalbaarheid van die selectieve screening.

Maar Hautekiet wil alvast jouw mening.

Reageer:

Hoe kan profiling op een "correcte" manier gebeuren?

Radio 1 Select