Hoe klinkt de Belgische Underground?

20 januari 2020
 The Sound Of The Belgian Underground
Op 26 januari zet de AB de deuren open voor The Sound Of The Belgian Underground, de jaarlijkse hoogmis voor alles wat buiten de mainstream-muziek valt, maar daarom niet minder de moeite waard is.

Of ze nu rock, punk, hiphop, slam poetry of avant garde brengen, sommige artiesten kiezen er heel bewust voor om niet in de mainstream mee te draaien. Om harder tegen schenen te schoppen en geen enkele toegeving te doen wat hun artistieke integriteit betreft. Om eigenzinnig en authentiek te maken wat zij voelen, zonder daarbij de scherpe kantjes af te ronden in funtie van 'de commerce'. Progressief en onafhankelijk bepalen ze wel mee de sound van morgen. Ze vormen samen een hele boeiende underground-scene, die elk jaar een podium krijgt tijdensThe Sound Of The Belgian Underground, een festival in de AB in Brussel. 

 Op 26 januari vind de volgende editie van het festival plaats. Wonderland blikt vooruit met initiatiefnemer Kasper-Jan Raeman van Subbacultcha, met Benjamin Abel Meirhaeghe, een opvallende naam op de affiche, en met Tommy Denys van de Brusselse cultclub Les Ateliers Claus.

Radio 1 Select