Hoe moeilijk is het om als alleenstaande een woning te huren?

28 januari 2016
"Het is voor een single mama met twee kinderen heel erg moeilijk om een huis te huren." Dat klaagt Dora Gasia aan op haar blog. "Makelaars denken dat een jong koppel zonder kinderen financieel stabieler is." Heb jij het als alleenstaande ook moeilijk om een woning te huren?

Dora Gasia is als single mama op zoek naar een huis, en dat loopt niet van een leien dakje. Dat ze single is en twee kinderen heeft doet veel makelaars huiveren, want die verhuren blijkbaar liever aan koppels met twee inkomens. Op haar blog richt ze zich tot de makelaars.

Begrijpt u hoe frustrerend dit is voor mij? Ik heb de centen om dat huis te betalen, maar u wil simpelweg niet aan mij verhuren.Ik zou kunnen liegen en zonder de kinderen naar een huis gaan kijken. Ik zou een vriend kunnen meenemen en zeggen dat hij mijn vriendje is. En eerlijk gezegd, lijkt me dat niet eens een slecht plan nu. Mensen suggereren me dit al maanden en ik wilde dat oneerlijke spel niet spelen.

 
Lees het volledige verhaal van Dora op haar blog.

 

REAGEER

Herken je je in het verhaal van Dora? Ben jij ook alleenstaande en heb je het gevoel dat je dat parten speelt bij het zoeken naar een huurwoning? Laat het ons weten!

Foto © www.vastengoed.be

 

Het forum is afgesloten. Wil je nog reageren? Mail dan naar hautekiet@radio1.be.