Hoe moeilijk is het om werk te zoeken met een enkelband?

29 april 2016
'Ik moet een enkelband krijgen, maar bij justitie stellen ze dat telkens uit. Ze beseffen echt niet wat dat betekent voor ons: je kan je leven niet organiseren en je leeft in onzekerheid.'De mail die we vorige week kregen laat er geen twijfel over bestaan; er zijn een hoop problemen met het elektronisch toezicht in Vlaanderen en dat is voor alle partijen zeer vervelend.

'Ik moet een enkelband krijgen, maar bij justitie stellen ze dat telkens uit. Ze beseffen echt niet wat dat betekent voor ons: je kan je leven niet organiseren en je leeft in onzekerheid.'

De mail die we vorige week kregen laat er geen twijfel over bestaan; er zijn een hoop problemen met het elektronisch toezicht in Vlaanderen en dat is voor alle partijen zeer vervelend.

Door technische problemen en personeelstekort bij het Vlaams Centrum voor Elektronisch Toezicht wachten inderdaad nog heel wat veroordeelden op hun enkelband.

Mensen onder elektronisch toezicht hebben het sowieso al moeilijk om werk te vinden, maar als ze niet eens zeker weten wanneer de enkelband geplaatst wordt, is solliciteren bijna onmogelijk. 

 

Radio 1 Select