Hoe moeten we de overlast in en om het Maximiliaanpark aanpakken?

2 oktober 2018
© Belga
Brussel heeft geen al te goed imago als het op veiligheid aankomt. Veel Vlamingen associëren Brussel met onveiligheid en criminaliteit. Maar de stad krijgt dan ook te maken met problemen die haar bevoegdheid te boven gaan. Denk maar aan het Maximilaanpark. ‘De Wereld Vandaag’ praat erover met Bianca Debaets (CD&V) en Johan Van den Driessche (N-VA). Ook jouw opmerkingen en jouw vragen zijn welkom.

Vanavond kan je kijken naar de grote lokale verkiezingsdebatten. ‘De Wereld Vandaag’ warmt op met Bianca Debaets (CD&V) en Johan Van den Driessche (N-VA).

Sommigen migranten en vluchtelingen in het Maximiliaanpark hebben een negatief advies gekregen na een asielaanvraag in andere landen. Anderen hebben in Europa nog geen asiel aangevraagd en overwegen om in België asiel aan te vragen. Maar velen zijn in ons land met de hoop om straks in de juiste vrachtwagen te kruipen op weg naar Groot-Brittannië.

In ieder geval: de situatie is geëscaleerd. Zo was er grote ophef toen bleek dat transmigranten die werden opgepakt bij razzia's in Vlaanderen terug werden afgezet in Brussel. En nadat een politieagent er werd neergestoken, gaan stemmen op om een hek te installeren rond het park. Die dader was trouwens geen transmigrant, maar een Belg van Egyptische origine.

Welke oplossingen zijn er?

(lees verder onder de foto)

undefined

Volg ook de andere debatten in 'De Wereld Vandaag':

Luister tussen 18 uur en 19 uur:

Woensdag 3 oktober, Gent : Anneleen Van Bossuyt (N-VA) – Mieke Van Hecke (CD&V)

Donderdag 4 oktober, Hasselt: Nadja Vananroye (CD&V) – Steven Vandeput (N-VA)

Vrijdag 5 oktober, Antwerpen: Philippe De Backer (Open VLD) - Filip Dewinter (Vlaams Belang)

Livestream 'De grote lokale verkiezingsdebatten':

Elke dag deze week organiseren Knack en Radio 1 in de Vlaamse studentensteden een debat naar aanloop van de lokale verkiezingen 14 oktober.

Je kan de grote lokale verkiezingsdebatten meevolgen via de livestream van vrtnws.be. De uitzendingen beginnen telkens om 19 uur. (Behalve in Gent, daar is het 20 uur)

Meer info vind je op acties.knack.be

Lees ook: