Gisteren ging de Week van de smaak van start. Centraal thema dit jaar is 'VergETEN'. Herstel vintage recepten en eeuwenoude eetgewoonten terug in ere, zeggen de organisatoren.
Stoofvlees-friet werd eerder dit jaar verkozen tot Dé Vlaamse Klassieker. Witloof met hesp in de oven en streak-friet waren de andere laureaten. Vlaanderen kent z'n klassiekers dus. Maar traditioneel betekent niet voor iedereen hetzelfde.
@hautekiet ik kook hetgeen mama mij geleerd heeft: pakistaans!
— Shaireen Aftab (@VDABpers) November 12, 2015
Hoe traditioneel eten Vlamingen eigenlijk nog? Serveren we nog elke dag vlees, groenten en aardappelen of is internationaal al de norm in vele Vlaamse huiskamers?
Luisteraar Carolien reageert.
Ik maak soms spaghetti, maar dan trekt mijn 88-jarige schoonvader zijn neus op. Hij wil vlees, groenten en aardappelen."
REAGEER
Kook jij nog traditioneel? Zoals, we zeggen maar wat, je grootouders het ook deden? Of is er in jouw keuken veel ruimte voor experiment en internationale invloeden?
(Deel gerust je favoriete recept met ons!)
Foto © één