"Hoe vind ik een lief?"

8 oktober 2018
Katie Salerno
Hoe raak je tegenwoordig aan een lief? Op Tinder? Waar we op basis van allerlei criteria rechts of links swipen? Of toch gewoon old school, in real life? Iemand tegen het lijf lopen en hopen dat er een klik is of komt?

Babette is op zoek naar een lief. Maar gelooft vooralsnog niet dat Tinder daar het goede medium voor is. Vrienden van vrienden, dat lijkt haar een goede en betrouwbare vijver om in te vissen.

Aan de andere kant heb je Lennart, hij vond wél een lief via Tinder.

Relatiebemiddelaar Rika Ponnet stelt in haar gloednieuwe boek “Alleen met jou” dat we alleszins weer meer in de romantische liefde moeten gaan geloven, onze gevoelens laten primeren op rationele criteria en hokjes waar de andere al dan niet in past.

De filmindustrie lijkt niet meer zo’n fan van de romantische liefde. Want waar is de good old “romcom” naartoe? Ward Verrijcken doet het uit de doeken.

Guido Belcanto liet zich onlangs in het programma “Buurman, wat doet u nu?” ontvallen dat hij graag nog eens verliefd zou worden. Is hij echt zo’n romantische ziel als zijn nummers doen vermoeden?

De Nederlandse filosoof Jan Drost wil toch graag een kanttekening maken. Hij is niet voor niets de auteur van het boek “Het romantisch misverstand”.

Lees ook: