Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Afbeelding van het programma: Hautekiet

Hautekiet

Hoe zorg jij ervoor dat je alleen maar veilig voedsel eet?

wo 3 feb. - 5:18

'Ons eten wordt helemaal niet veiliger!' Die niet mis te verstane boodschap lezen we deze week in Knack. Getekend: Niko Speybroeck, wereldautoriteit op het vlak van voedselveiligheid. "Voedselvergiftigingen kosten ook bij ons kwaliteitsvolle levensjaren."
Hoe zorg jij ervoor dat je alleen maar veilig voedsel eet?
In 2010 kreeg bijna 1 op de 10 mensen wereldwijd te kampen met voedselvergiftiging - een half miljoen van hen stierf eraan, vooral in Afrika. Maar ook bij ons is het oppassen geblazen want een simpele voedselvergiftiging kan verregaande gevolgen hebben.
 
In België houdt onder meer het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) de voedselveiligheid in de gaten. Toch waarschuwt professor Speybroeck:
 

Vertrouw niet blind op de overheid. Het is belangrijk dat je zelf goed oplet en goed wat weet je zonder zorgen kan eten, en wat niet.

 

REAGEER

Wat doe jij om ervoor te zorgen dat je voeding ‘zuiver’ en veilig is?  Zijn er bepaalde voedingswaren die je bewust mijdt, zoals rauwe melk of rauw vlees?

Hoe groot is jouw vertrouwen in onze voedselveiligheid? Had je al last van een voedselvergiftiging?

 

Lees ook: "Ons eten wordt niet veiliger" (Knack.be)

Foto © llee_wu

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet