"Hoezo vrouwen boven de 55 onmogelijk digitaal?"

13 oktober 2016
Moet je bij vrouwen boven de 55 niet meer aankomen met digitale transformatie? Hilde De Brandt denkt daar anders over. Ze kreeg één minuut zendtijd in Hautekiet.

De minuut van Hilde De Brandt

The times they are a-changing: dat altijd weer luidop horen zeggen. En hoe het dan gezegd wordt! Laatst hoorde ik ene Karel Van Eetvelt suggereren dat je met digitale transformatie op niet zoveel plaatsen moet aankomen, en al helemaal niet bij de vrouwen boven 55 waar hij kort geleden een lezing aan had gegeven. Bijna had hij zelfs geknipoogd… Kijk, dat schoot me nu in het verkeerde keelgat.

Alsof transformatie een alleenrecht is voor hippe mannen die er met dure woorden over kunnen praten.

In het echte leven hebben heel wat vrouwen van die leeftijd een boeiende job. Ze werken met google docs in google drive, beheren hun projecten met basecamp en hun tijd met toggl. Ze communiceren via whatsapp en snapchat, ze pinnen op pinterest en overleggen over facetime.

Hoezo niet veranderingsbereid? Hoezo onmogelijk digitaal? Mag ik u, en andere opiniemakers, vriendelijk verzoeken om wat nuance in uw taal en verhaal. U zal het met ons nog lang moeten stellen. We hebben immers de ambitie om nog minstens vijftien jaar te werken én de veranderende samenleving met veel creativiteit te omarmen.