Hulpdiensten overbelast tijdens Ten Miles: wie is verantwoordelijk?

23 april 2018
Duizenden mensen hebben gisteren in Antwerpen de Ten Miles gelopen. Door het warme weer was het een zware editie. Langs het parcours werden 300 deelnemers verzorgd en 50 atleten werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. "De omstandigheden waren zwaar maar niet uitzonderlijk. Het probleem is dat veel mensen zich niet goed voorbereiden om zo'n wedstrijd", zeggen sportartsen.

"We merken bij deze massa-events dat er meer en meer incidenten zijn. We merken dat veel te weinig mensen de juiste voorbereiding hebben gehad en dikwijls denken dat ze veel meer kunnen dan ze eigenlijk kunnen. ", zei dokter Tom Teulingx van de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen gisteren op www.vrtnws.be.

Teulingx zegt ook dat de organisatoren een verantwoordelijkheid dragen: "Je moet atleten goed waarschuwen over de risico's bij dergelijke weersomstandigheden".

Ook sportcoach Paul Van Den Bosch wijst op het belang van een goede voorbereiding: "dit is de zoveelste wake-up call voor wie deelneemt aan loopwedstrijden: zonder goede voorbereiding loopt het mis".

Herbeluister het gesprek met sportcoach Paul Van Den Bosch:

Radio 1 Select