Humor, openheid en Belgisch bier: Elbow vertelt één uur lang over nieuwe plaat

14 oktober 2019
Een week geleden vroegen we onze luisteraars welke vragen ze wilden stellen aan Elbow. Korneel legt ze op professionele wijze voor aan Pete Turner en Guy Garvey van Elbow.

Zeg niet dat we je niet hebben gewaarschuwd, maar het zou kunnen dat je na dit gesprek het gevoel hebt dat je een nieuwe beste vriend hebt: Guy Garvey. De man heeft een gulle lach, de perfecte vertelstem en mooie verhalen. En zingen kan hij uiteraard ook.

Dankzij een aantal vragen van luisteraars kwamen we ook het antwoord op wat pittige vragen te weten. Nee, Guy Garvey vindt het niet erg dat hij wat molliger is, dat geeft hem gravitas (ook zegt hij, 'Fuck you, Joris'). Hij kan alleen spaghetti bolognese klaarmaken en zijn favoriete nummer aller tijden is 'Golden brown' van The Stranglers. 

Maar Korneel had het ook over andere, zwaardere thema's.

De Brexit moet gewoon doorgaan. De democratie heeft beslist, get on with it. Dat is waar 'Empires' over gaat.-

De albumhoes van 'Giants of all sizes'
De albumhoes van 'Giants of all sizes'

De hoes van Elbow is al eerder gebruikt, door Hudson Mohawke. Voor hen is het een perfect beeld bij de tijd waarin we leven.

Het plastic in de zee, de overbevolking, de overvloed aan prikkels, de vluchtelingencrisis, het afbakenen van 'personal space': het zit allemaal in die foto.

Beluister het gesprek met Elbow in 'Wonderland':

Lees ook:

Lijst van artikels