“I happily talk to the plants and trees, and listen to them. I think it's absolutely crucial.”

24 augustus 2020
Dat zei Prince Charles in een interview met de BBC. Jawel, de toekomstige koning van het Verenigd Koninkrijk, praat met planten. Hij is ondertussen al 71, maar volgens royalty expert Flip Feyten nadert de dag dat hij koning wordt. Flip Feyten wijdt je in in het leven van Charles Philip Arthur George, prins van Wales.

1) Hij is behoorlijk intelligent en de eerste troonopvolger met een universitair diploma.

2) Zijn liefdadigheidsinstelling The Prince's Trust helpt kwetsbare jongeren en geeft hen een tweede kans. Ze krijgen een opleiding, een mentor en bijvoorbeeld een lening om een zaak te starten. Deze instelling financiert hij met zijn legerpensioen. De instelling helpt zo'n 60 000 mensen per jaar. In totaal zijn er al bijna één miljoen mensen door geholpen. Acteur ‘Idris Elba’ kreeg via The Prince's Trust een beurs voor een acteursopleiding.

3) Hij werkt heel hard en heeft ondertussen 19 stichtingen. Eén daarvan ondersteunt handwerk ambachten in Afghanistan.

4) “There were three of us, in this marriage. So it was a bit crowded.” Dat zei Princes Diana over de minnares van haar man: Camilla Parker Bowles, wie ze 'The Rotweiler' noemde. "Prinses Diana was best een rancuneuze, moeilijke vrouw. Ze was niet zo vriendelijk als haar imago" zegt Flip Feyten.

5) Hij werd ooit beschoten. Ook de Queen werd ooit beschoten, weliswaar met losse flodders.

Bekijk hier de uitzending:

Lees ook: