Karl Lagerfeld overleden: "Ik ken niet zoveel tachtigers die zo intens leefden"

19 februari 2019
Els Pynoo van muziekgroep Vive la Fête heeft een tijd geleden samengewerkt met de pas overleden Karl Lagerfeld. "Ik heb hem altijd in mijn hart gedragen", vertelt ze daarover. Modejournaliste Veerle Windels noemt hem een "absolute visionair". "Ik ken weinig tachtigers die zo intens leefden."

In 2002 heeft Vive la Fête samengewerkt met Lagerfeld. De man was naar verluidt gek op de muziek van de Belgische band en vroeg hen voor een van zijn modeshows. "We mochten op de shows van Chanel spelen in Tokio en Parijs. Het was onvergetelijk", zegt zangeres Els Pynoo in 'Nieuwe Feiten'.

Het was een zeer warme man. Ik bewonder hoe hij in elkaar zat

Ze heeft vooral warme herinneringen aan de man. "We zijn eens bij hem thuis uitgenodigd geweest en we hebben daar heel toffe gesprekken gehad", vertelt ze. "Het was een zeer warme man en ik bewonder hoe hij in elkaar zat. Hij deed gewoon zijn goesting. Ik heb hem altijd in mijn hart gedragen."

Modejournaliste Veerle Windels van De Standaard noemt hem ontzettend belangrijk voor de mode. "Hij heeft decennialang zijn ding gedaan, dwars van de trends. Hij was dé trendsetter", vertelt ze aan VRT NWS. "Zonder Karl Lagerfeld was Chanel niet wat het nu is."

Hij liet zich omringen door jonge mensen om de pols van vandaag te voelen

Lagerfeld was volgens Windels voortdurend met nieuwe dingen bezig. "Hij keek naar de toekomst, niet naar het verleden", zegt ze. "Ik ken weinig tachtigers die zo intens leven. Hij liet zich omringen door jonge mensen om de pols van vandaag te voelen. Hij was een van de belangrijkste designers van onze tijd."

Zelf heeft ze de modeontwerper een keer ontmoet en geïnterviewd. "Dat was geen makkie", zegt ze daarover. "Hij had een aandachtsspanne van 10 minuten en zocht voortdurend naar wie interessanter was." Volgens Windels was hij "visionair". "Zijn medewerkers vonden hem een genie."

Beluister het gesprek met Veerle Windels en met Els Pynoo (Vive la fête). 

Bron: vrtnws.be