"Iedereen heeft recht op een psycholoog."

18 januari 2017
Radio- en televisiemaker Hans Otten herinnert zich de tijd van Commissaris O. als vrij stresserend, zeker wanneer hij de kans kreeg om nadien ook voor televisie een programma te maken.

"Op de radio deden we alles zelf, maar bij televisie was dat helemaal anders. Daar had ik helemaal geen controle meer over het programma." Voor Hans leek televisie wel een monster, dat je niet meer kan tegenhouden eens het aan het rollen is. En daarenboven kwam er kritiek op het televisieprogramma, terwijl hij net voor z'n radiowerk voortdurend geroemd werd.

 Ik kwam van heel hoog. Ik viel niet heel laag, maar ik viel wel.

Die periode heeft stevig op hem ingehakt. Hans Otten voelde dat hij het liefst van al thuis wou zijn. Hij wou geen media meer doen, geen tv, geen radio. "Het vuur was er niet meer." Hij is toen acht maanden thuisgebleven.

Zou dat een burn-out geweest zijn? Dat bestond toen nog niet. Ik had in elk geval geen zin meer.
Hans Otten

Uiteindelijk heeft hij wel lessen getrokken uit die periode. Ondertussen weet hij ook wat hij moet doen, als hij aan een nieuw project begint. "Je moet je medewerkers vertrouwen. Je mag en moet delegeren."

Hans vindt het jammer dat er nog steeds een taboe rust op het inroepen van hulp. "Iedereen heeft recht op een psycholoog."