Ieper wordt afsluiter WK rally: "Dankzij corona zijn we er eindelijk in geslaagd"

19 augustus 2020
© Sandro Delaere (Belga)
In november krijgen we een primeur in de Belgische sportwereld, want dan komt het WK rally voor het eerst naar België. Met dank aan het coronavirus.

Het bericht over de komst van het WK naar Ieper deed in de autosportwereld al een tijdje rond. "Corona is voor niemand goed geweest, maar door de annulaties van de manches van Wales, Nieuw-Zeeland en Finland, moest men op zoek naar andere locaties", vertelt Jan Huyghe van de organisatie. Uiteindelijk neemt Ieper van 19 tot 22 november de plek in van Japan, normaal gezien de slotmanche van het WK.

"Het is echt straf dat de FIA (de Internationale Autosportfederatie, red.) ons gevraagd heeft. Dat is een erkenning voor ons harde werk gedurende vele jaren. Dit wordt de 57e editie van de Ypres Rally en de sport is hier heel populair. West-Vlaanderen heeft een groot hart voor de rallysport. Bovendien scoren we erg goed op het vlak van veiligheid. Ons veiligheidsboek is 1.200 pagina's lang en daar staat precies in wat er in elke bocht moet gebeuren."

Beluister het gesprek met Jan Huyghe in 'De Ochtend':

Bron: sporza.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lijst van artikels

Radio 1 Select