"Ik begrijp dat minister Weyts het niet voor Leuven wil doen, maar misschien doet hij het wel voor AB Inbev"

4 augustus 2016
Het hoofdkwartier van AB Inbev verhuist niet en blijft dus in Leuven, dat is vandaag bekend geworden. Burgemeester van Leuven Louis Tobback is blij met die beslissing maar, in een interview met De Wereld Vandaag, wijst hij ook op de mobiliteitsproblemen rond Leuven door de vele trucks. Hij hoopt dat Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts alsnog met geld over de brug komt om het Fund-complex te financieren.

Sp.a-burgemeester van Leuven Louis Tobback:

"Ik hoop dat minister Weyts nu eindelijk iets doet voor zijn eigen provincie. De plannen voor het Fund-complex liggen klaar, de kosten ervoor liggen vooraan de 30 miljoen euro, maar dat geld is er niet. Er is wel 60 miljoen euro om Uplace mogelijk te maken, maar voor het Fund-complex is er geen geld", aldus de burgemeester. "Met het Fund-complex is er een makkelijkere aansluiting met de Aarschotse steenweg en moeten de vrachtwagens niet op het stadsdomein of de Blauwpuntbrug komen."

"Ik begrijp dat hij het voor Leuven niet wil doen", zegt Louis Tobback, "maar ik hoop dat hij het nu eens voor AbInbev doet. Zij doen nu een geste in de richting van België, misschien kan hij het daarvoor doen."

Traditie

Burgemeester Louis Tobback zegt ook nog blij te zijn met de beslissing om het hoofdkwartier van AB Inbev in Leuven te houden: "Ik was niet betrokken bij die onderhandelingen, maar ik ben natuurlijk heel blij. Ik denk - en hoop- dat traditie een rol heeft gespeeld bij de beslissing. Het merk Artois is dit jaar 650 jaar oud en Stella 90 jaar."

"Daarnaast, met SAB Miller in Zuid-AFrika, Ambev in Zuid-Amerika en Anheuser-Busch in Amerika is er misschien ook gekozen voor een meer neutrale vestiging."