"Ik ben een luie vriend"

9 april 2017
De ziel van ondernemer en sportliefhebber Wouter Vandenhaute blootliggen is nog maar weinigen gelukt. In Touché liet hij in zijn ziel kijken en bekende hij "een luie vriend" te zijn.

"Ik probeer zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven, zelfs in een leidinggevende functie lukt dat. Ik durf moeilijke dingen met mensen bespreken en ga niet snel uit van het eigen grote gelijk. Ik ben een coachende leider, denk graag mee na, probeer mensen te stimuleren en de motiveren. Ik hou er ook van mensen buiten mijn branche te ontmoeten en daarvan te leren". 

Over de perceptie dat hij een controlefreak is zei hij: "Ik denk dat ik eerder een grote dosis onzekerheid heb en ik hoop dat ik dat mag behouden. Vaak wordt dat inderdaad verward met controle. De beste beslissing neem je vanuit de buik. Vanuit controle lukt dat niet. Wat ik nu doe met Flanders Classis is pionieren. Dat is nog nooit gedaan en dat doe ik op gevoel. Anders lukt gewoon niet."

Over de leegloop van Woestijnvis zei hij: "Het is logisch dat mensen op bepaalde momenten keuzes maken. Jammer dat dit telkens voorpaginanieuws moest zijn. Soms ben ik jaloers op het voetbal waar zowat elk seizoen de halve ploeg wordt ververst en waar dit normaal is. Sommigen waren collega's, anderen waren vrienden."

"Zelf ben ik een luie vriend. Ik hoef in niemands leven te zitten noch omgekeerd. Maar als je elkaar ziet, moet dat intens en onvoorwaardelijk zijn. Zo ben ik peter van de dochter van mijn vennoot Erik Watté. Hij vroeg het me en ik heb het aanvaard met de waarschuwing dat ik allicht een luie peter zou zijn." 

Dat de naam Wouter Vandenhaute onlosmakelijk wordt verbonden met geld wou hij graag op deze manier corrigeren: "Geld is belangrijk als middel maar niet als doel. Dat ik het doe voor het geld is perceptie. Mensen die me echt kennen kijken daar door. Ik heb nooit moeite gedaan om me daartegen te verdedigen."

 

Radio 1 Select