“Ik ben erg gevoelig, ook al heb ik een grote klep”

26 mei 2017
Siska Schoeters is presentatrice bij Studio Brussel en vanaf maandag ook op één te zien als gastvrouw van 'De Club.' Ze las het nieuws over een enquete van de jongerenafdeling van het socialistisch ziekenfonds. Hieruit blijkt dat de school stressfactor nummer is bij jongeren.

Ze vermoedt dat haar eigen onzekerheid iets te maken heeft met een nare ervaring in het vijfde leerjaar. Haar juf heeft haar toen, misschien onbedoeld, een enorme knauw in haar zelfvertrouwen bezorgd. Siska had de indruk dat ze altijd op haar neerkeek. Een voorbeeld: Siska wou haar juf verrassen op haar verjaardag en had op het bord ‘happy birthday’ geschreven. Maar Siska kende toen nog niet zo goed Engels en schreef het dus wellicht fout. Toen de juf binnen kwam, zei ze streng : ”Wie heeft dat geschreven ? Als je geen Engels kunt, moet je dat ook niet op het bord schrijven”.

Eerst moet je jezelf kennen. Dus ga je automatisch naar vroeger.

Pas veel later heeft ze beseft dat dit misschien wel de oorzaak van jaar onzekerheid was. Ze was plusmoeder geworden en voelde zich in die rol niet helemaal gemakkelijk. Dus zocht ze een plusoudercoach op. Die leerde haar hoe ze daar moest mee omgaan. Hij gaf haar ook mee dat ze eerst zichzelf moest leren kennen. En daarvoor moest ze dus in haar herinneringen graven.