“Ik ben me gaan verontschuldigen bij Kristel van K3”

4 juli 2018
In het programma ‘Tegen De Sterren Op’ kruipt Tine Embrechts telkens in de rol van bekende personen. Maar niet iedereen vindt dat altijd even grappig.

Vandaag ging actrice Tine Embrechts in het muziekprogramma ‘De Zomer van 2018’ op zoek naar parodieën en pastiches. Dat onderwerp ligt haar nauw aan het hart: in het VTM-programma ‘Tegen De Sterren Op’ kruipt ze zelf telkens in de rol van bekende personen, zoals bijvoorbeeld Saartje Vandendriessche, Sabine Hagedoren, Liesbeth Homans,…

Soms voelt ze daar toch wel enige gêne bij, bekent ze aan Evert Venema. “Twee jaar geleden heb ik Kristel van K3 nagedaan, en die werd een beetje neergezet als een boze heks of stiefmoeder. Dat was op zich wel geestig, maar ik ben me toch gaan verontschuldigen bij haar toen ik haar tegenkwam. Gelukkig kon ze er wel mee lachen.”

Gebeurt het soms dan dat de bekende personen het wél erg vinden? “Zelf ben ik nog geen mensen tegengekomen die het lastig vonden, maar ik weet dat bijvoorbeeld Willem Vermandere er blijkbaar niet zo mee kon lachen. Daar heb ik dan ook respect voor.”

“Het is alleszins niet de bedoeling om mensen te kwetsen, meestal zijn de scenario’s met respect” zegt Embrechts. “Ooit heeft Jonas Van Geel iemand, ik geloof Caroline Gennez, heel fel uitvergroot. Zij vond dat niet zo fijn, en dan hebben we dat niet meer gedaan.”

“Bij deze mijn excuses aan iedereen” besluit ze. (lacht)

Lees ook: