“Ik ben niet zo goed als Wilfried Hendrickx, maar geef me de kans om het te worden!”

15 september 2016
Wilfried Hendrickx, 70 jaar en journalist bij Humo, deed vorige week zijn beklag bij De Bende van Annemie: er zouden veel te weinig goede, jonge journalisten zijn. Dat lieten die jonge journalisten niet over hun kant gaan. Gunther Malin is er één van.

"Ik heb slechte stukken geschreven"

Volgens Wilfried Hendrickx is het een schande dat hij, samen met nog een paar anderen, het mooie weer maakt bij Humo. Jonge journalist Gunther Malin zegt vooral: geef ons tijd.

"Toen ik begon bij Stamp Media (online nieuwsmedium voor beginnende journalisten) heb ik heel erg slechte stukken geschreven. Zowel slecht geschreven, als journalistiek slecht." 

Maar hoe langer hoe meer werden die stukken beter, tot hij er uiteindelijk een job als eindredacteur bij Het Laatste Nieuws mee binnenrijfde.

Talent ontplooien

Daarom pleit Malin ervoor om jonge journalisten niet zomaar aan de kant te schuiven. Geef ze een kans om zich te bewijzen:

"Er worden erg weinig mensen geboren met dat talent al ten volle aanwezig. Daarom moet je de kans krijgen om je talent te ontplooien en aan te scherpen."

 "Ze zijn op één hand te tellen, de journalisten die afstuderen en meteen al de wereld veroveren."

Ondertussen is Malin eindredacteur af bij Het Laatste Nieuws. Ook omdat hij voelde dat hij zijn maatschappelijke bevlogenheid niet helemaal kon laten doorstromen in zijn werk: 

"Ik ben op de hoogte van wat er in de kranten staat, maar heel vaak is dat helemaal niet wat er, naar mijn mening, in zou moeten staan..."