"Ik ben op het nippertje ontsnapt aan een schietpartij"

27 september 2016
Telkens er weer een Amerikaanse schietpartij in het nieuws zit, moet Maurice Engelen (Praga Khan, Lords of Acid, Major Problem, ...) terugdenken aan een moment tijdens één van zijn tournees.

Op een bepaald moment had Maurice Engelen een optreden in Salt Lake City. De tourbus van de band stond geparkeerd achter de concertzaal. "Op een bepaald moment komt er een vreemde de tourbus opgestapt. Dat is nochtans echt not done." De man vroeg naar de zanger van het voorprogramma, maar die was er op dat moment niet. Engelen probeerde de man vervolgens weg te sturen, maar die ging zich gewoon op één van de zetels in de bus zetten. 

"Eén van onze backing vocals nam de onbekende man plots in een wurggreep. Een muzikant die over de man zat, springt er op en begint er op te kloppen." Engelen begreep niet goed wat er gebeurde, maar blijkbaar had de man op het moment dat hij ging zitten, naar z'n pistool gegrepen. "Dat pistool stond in aanslag." 

Gelukkig hebben ze de man kunnen overmeesteren en overhandigd aan de politie. "We zijn daar echt wel aan iets ontsnapt. Hadden die mensen niet zo alert geweest, dan was er misschien wel iets gebeurd."

In Amerika blijft het heel gewoon om met je wapen rond te lopen. "Ik heb het verschillende keren meegemaakt dat mensen komen bluffen met hun pistool." Engelen begrijpt dat niet goed. 

Amerikaanse jongeren mogen géén alcohol drinken, maar een wapen hebben is geen enkel probleem.
Maurice Engelen