“Als ik een restaurant zonder muziek zou vinden in België, dan zou ik er elke dag heen gaan”

19 maart 2018
Raf Walschaerts van Kommil Foo verhuisde negen jaar geleden van Gent naar Sleidinge voor de stilte. Hij heeft last van "muziekvervuiling" en hunkert daarom naar een stille omgeving. Helaas is er overal lawaai wanneer je ergens gaat eten of winkelen.

Muziekvervuiling

Raf Walschaerts ergert zich aan muziek in winkels en restaurants en omschrijft het als muziekvervuiling. “Ik hou van muziek, maar ik wil er zelf voor kunnen kiezen,” zegt hij.

Ik hou van muziek, maar wil er zelf voor kunnen kiezen.

Het is voor Raf belangrijk dat hij kan genieten van zijn gesprekspartner wanneer hij op restaurant gaat. “Ik wil borden en glazen horen rammelen,” zegt hij. Waar kan je dan nog komen? In een restaurant waar ze geen muziek spelen... Raf vond er één in Andalusië, maar daar kan hij natuurlijk niet altijd naartoe. “Als ik een restaurant zonder muziek zou vinden in België, dan zou ik er elke dag heen gaan,” vertelt hij.

De Bende van Annemie vond er een aantal voor Raf. Brasserie du Parc in Oostende bijvoorbeeld. Daar hebben ze al 92 jaar lang de traditie om geen muziek te spelen. 

Beluister het interview met Raf Walschaerts en Glenn Hoorelbeke van Brasserie du Parc:

Lees ook: