"Ik ga mijn iPhone in de wagen laten en me opnieuw een oude gsm aanschaffen. Gedaan met phubbing!"

28 november 2014
De Bende van Annemie toont aan dat alles wat er in de buitenwereld gebeurt meer met de luisteraar te maken heeft dan hij zelf denkt. Dagelijks nodigen we ook een bekend iemand uit met wie we dezelfde oefening maken.

Vandaag is onze nieuwsman Johan Op De Beeck.

Het bezoek van de Paus aan het Europees Parlement in Straatsburg is hem opgevallen. Vooral dan deze uitspraak: "Het continent lijkt oud en uitgeput. Europa speelt hoe langer hoe minder een hoofdrol in deze wereld." Dat bracht hem tot de vergelijking met het Europa van de periode 1800-1830, een periode die hij goed kent door zijn Napoleon-boeken. 

En een ander nieuwsbericht dat Johan Op De Beeck uit de kranten haalt, is een initiatief van enkele Belgische studenten: BANBYE.

"Met BanBye willen we elkaar er toe aanzetten om ons sociaal leven weer face-to-face te doen verlopen en minder via onze schermpjes. We betrappen elkaar maar al te vaak dat we onze smartphone bovenhalen en "...snel even iets checken". Maar "snel" blijkt al te vaak een relatief begrip te zijn. Daarom deze 5 etiquette-regels".

Dit zijn de 5 regels van Banbye op een rij:

Rule #1 ‘put it away and have more fun’

 

Rule #2 ‘chat with the friends in front of you’

 

Rule #3 ‘i’ll only check if you call me’

 

Rule #4 ‘if you get caught, put it on the floor’

 

Rule #5 ‘go offline to get a life’

 
 

 

Radio 1 Select