"Ik ga niet tot mijn 80ste dag op een set staan"

28 augustus 2017
Tussen ontmoetingen met Robert de Niro en Al Pacino door ontmoette Matthias Schoenaerts ook Sofie Lemaire voor Culture Club, ongetwijfeld een hoogtepunt in dat rijtje. Er was genoeg tijd om toch even in zijn ziel te kijken.

"Ik ga niet tot mijn oude dag op een set staan.", zegt Matthias Schoenaerts in Culture Club. "Ik zie mezelf niet tot mijn 80ste op theater staan of in een film spelen. Op een bepaald moment ga ik iets anders doen in mijn leven.

Ik vind variatie belangrijk. Het leven is zo rijk en er is zoveel te zien dat ik niet de hele tijd op een set wil staan. Dat lijkt me te gek. En, wie weet, keer ik dan terug naar het acteren, want het is mijn grote liefde, maar er zijn zoveel fantastische dingen te beleven op de wereld." 

Tuinarchitect

"Misschien doe ik later wel iets met planten, word ik tuinarchitect of zo? Of doe ik iets met fotografie? Dat lijkt mij fantastisch. Maar, het zal altijd wel iets scheppends zijn.

Ik heb het gevoel dat ik iets moet dóen. Als ik niets doe, dan voel ik mij heel snel hulpeloos en dat is geen leuk gevoel. Weet je, ik voer een permanent gevecht tegen het onnuttig zijn! En uiteindelijk gaan we allemaal seniel dood, dat moeten we erbij pakken (lacht)"

Bekijk het interview:

Radio 1 Select