"Ik had me opgesloten in een zeecontainer in de tuin, dat was thuiskomen"

5 oktober 2018
Hannelore Bedert kennen we als één van de grote namen van de kleinkunst. Haar debuutalbum 'Wat Als' verscheen in 2008, werd lovend onthaald, en in de tussentijd werd Hannelore al twee maal genomineerd voor een MIA. Nu zet ze een stap in de wereld van de literatuur. Van januari tot augustus werkte ze in een zeecontainer in haar tuin aan haar debuutroman, 'Lam'. Het boek verschijnt volgende week. De stilte voor de storm was de perfecte gelegenheid om Culture Club wat cultuur te tippen.

Lam vertelt het verhaal van de zesjarige Lucia wiens moeder op een dag spoorloos verdwijnt. Deze verdwijning tekent het leven van zowel Lucia als haar vader, die beiden radeloos achterblijven. Lucia beslist daarom als jonge vrouw om haar geboortedorp te verlaten, maar wanneer tien jaar later het lijk van haar vader wordt teruggevonden, ziet ze zichzelf genoodzaakt terug te keren. Een roman over een verleden dat niet los wil laten.

Op 11/10/18 wordt het boek voorgesteld in de Minard in Gent. 

 

De weekenden 

'De weekenden', een human interest-reeks met Joris Hessels (Radio Gaga) over negen mensen die een cruciaal jaar tegemoet gaan. Alle negen willen ze hun leven positief veranderen en deze ontwikkelingen brengen ze zelf in beeld. Ze hebben allen een ander levensverhaal en proberen elkaar te inspireren tot een betere toekomst.
Bekijk 'De weekenden' vanaf 12/12 op Canvas.

undefined

Father John Misty 

Singer-songwriter Josh Tillman heeft een getalenteerd alter ego onder de naam Father John Misty. Hij wordt wel eens vergeleken met Randy Newman en dat komt hij op één november bewijzen in de Roma. Hij stelt meteen ook zijn nieuwe album 'Gods Favourite Customer' voor.

Ik ben hier nu eenmaal om hits te spelen, wat T-shirts te verkopen en to get the hell out. Een andere, geheime agenda heb ik heus niet.

Wees onzichtbaar 

'Wees onzichtbaar' is de coming of age van de gevoelige jongen, Metin, die opgroeit met een tirannieke vader. De impact op het gezin van Metin is groot en hij keert steeds meer in zichzelf. Hij beseft echter snel dat hij sterk genoeg is om terug te vechten. Het boek won de Libris Literatuurprijs in 2017. 

undefined

Een klein leven 

'Een klein leven' is het nieuwe theaterstuk van Ivo van Hove naar de bestseller van Hanya Yanagihara. Het stuk vertelt het verhaal van de vriendschap van vier jonge dertigers uit New York. Jude is het meest geheimzinnige, maar ook meest getormenteerde lid van de groep. De groep vrienden wil Jude helpen, maar dat blijkt niet eenvoudig.  De voorstelling loopt het komende weekend in de Singel in Antwerpen en is nadien in Amsterdam te zien.

Copyright Jan Versweyveld