'Ik heb 476 keer opgetreden in de voorbije jaren, om mijn platencontract af te kopen'

7 februari 2018
Vijf jaar na het succesdebuut 'Woman' van Rhye is Mike Milosh er weer met het album 'Blood'. Ook al wordt op het internet het tegendeel beweerd: de Deen Robin Hannibal heeft met Rhye niets meer te maken, al sinds de band live begon op te treden in 2013 niet meer.

Toen Rhye plots de hele wereld veroverde met die eerste plaat, moest er opgetreden worden. Daar deed Robin liever niet meer aan mee, dus trok Mike Milosh er met een band op uit. Hij heeft de optredens geteld, 476 zijn het er uiteindelijk geworden, verspreid over een kleine 5 jaar. Dat was vrij heftig, zeker voor zijn kwetsbare stem.

Ik heb me er door geslagen dankzij honing, thee en Golden Voice, dat zijn Chinese zangpillen.

Hoewel hij heel graag een nieuwe plaat wilde maken, werd hij door een contract tegengehouden. Dus testte hij onderweg al nieuwe nummers uit, zoals deze allereerste versie van Waste in 2015. Het nummer staat nu op zijn album.

Het duurde dus nog even voor hij met die nummers aan de slag mocht, maar nu is het nieuwe album er dus. De muziek van Rhye heeft een zekere klassieke kwaliteit, dat heeft ook te maken met de strijkerspartijen, die hij zelf heeft gearrangeerd, samen met zijn bandleden. Dat hij al sinds zijn derde cello speelt, helpt daarbij natuurlijk.

Ik speel cello sinds mijn derde. Vind je dat raar? Ik kom uit een familie van muzikanten, daar was dat normaal.

De mooie vrouw op de cover van het album is trouwens de nieuwe vriendin van Mike Milosh zelf, Genevieve

Vind je 'm mooi? Ik heb de coverfoto zelf gemaakt, dat is mijn vriendin op die foto.