"Ik heb altijd gezegd dat ik nooit in een ambulance naar het parlement zal komen. Dat is de limiet"

14 september 2016
Medische gegevens
Hillary Clinton ligt al enkele dagen onder vuur omdat ze verzwegen had dat ze een longonsteking heeft. Daarop liet Donald Trump weten dat hij zijn gezondheidsbulletin bekend wil maken. Moeten de politici in ons land ook verplicht worden om hun medische gegevens bekend te maken? De Ochtend belde met Jan Peumans, Monica De Coninck en Herman De Croo.

"Beetje merkwaardige vraag, maar blijkbaar zijn de Amerikanen daar veel gevoeliger voor", zegt voorzitter Jan Peumans van het Vlaams Parlement.  En ook liberaal boegbeeld Herman De Croo begrijpt de Amerikanen, maar zegt dat het in ons land totaal verschillend is. Monica De Coninck van SP.A heeft er dan weer geen problemen mee dat haar medische gegevens bekend gemaakt zouden worden. 

Politici zijn ook maar mensen en kunnen in hun leven ook vanalles tegenkomen. Peumans bekent dat hij heel veel last heeft van hoofdpijn, maar vraagt zich af of hij de kiezer daar moet mee lastig vallen.

De Coninck heeft andere ervaringen. Zo heeft ze vroeger wel een interview gegevens n.a.v. het feit dat ze kanker had. En daar heeft ze veel positieve reacties op gekregen.

En waar ligt de grens? "Met een ambulance naar het werk komen, zou ik nooit doen" zegt De Croo.

Meer bekentenissen: