"Ik heb besloten dat we pas echt 40 worden als we elkaar weer in levende lijve kunnen kussen"

2 maart 2021
Een van Eva Moeraerts beste vrienden is verhuisd van België naar Marokko. En wanneer zoiets gebeurt, maak je natuurlijk direct afspraken om elkaar te komen bezoeken. Alleen kon dat natuurlijk niet doorgaan. In haar middagjournaal vertelt Eva over de plannen die ze hadden en er ooit toch van zullen komen.

Een van mijn beste vriendinnen is meer dan een jaar geleden verhuisd van Brussel naar Marrakesh. Ze koos voor de liefde en het avontuur en ik vond dat ze groot gelijk had! Meteen plande ik ook een trip naar daar, in april 2020, want dan werden we allebei 40. Maar, ik moet het je niet vertellen, dat virus stak daar een stokje voor. En zo kusten en troostten we elkaar via Zoom die week.

Een van mijn beste vriendinnen is meer dan een jaar geleden verhuisd van Brussel naar Marrakesh. Ze nam haar pasgeboren zoontje mee naar daar en ik vond dat ze groot gelijk had. Ik zou die week in april met plezier op hem babysitten zodat zij iets leuks kan doen met haar man. Maar nu zie ik enkel op Instagram hoe haar zoontje al kan stappen, en ziet zij op WhatsApp dat die oudste van mij mij aan het inhalen is...

Een van mijn beste vriendinnen is meer dan een jaar geleden verhuisd van Brussel naar Marrakesh. Ze is daar een reiscafé begonnen in de meest toeristische wijk van de stad en ik vond dat ze gelijk had. Wij gingen daar elke morgen op zijn Marokkaans ontbijten op het mooiste dakterras van de wereld. Nu troost ik haar via de telefoon als ze ongerust over haar toekomst en financiële situatie is en kijk ik vol bewondering naar de koffie-fiets die haar man in elkaar bokste om toch een centje bij te verdienen.

Een van mijn dichtste vriendinnen is meer dan een jaar geleden verhuisd van Brussel naar Marrakesh. En nu zie ik haar elke week op tv in zo’n programma voor Vlamingen met een droom in het buitenland. En hoewel en ondanks dat ik weet hoe alles voor haar zal verlopen, moet ik elke week snikken en huilen. Niet per se om wat ze vertelt op de televisie, maar omdat ik haar zo mis.

Een van mijn dichtste vriendinnen is meer dan een jaar geleden verhuisd van Brussel naar Marrakesh. En ik heb besloten dat we pas echt 40 worden als we elkaar weer in levende lijve kunnen kussen. En dat we dan, op het mooiste dakterras van de wereld, gaan fantaseren over de komende 40 jaar!

Beluister het middagjournaal van Eva Moeraert:

Lees ook: